Please select your location!
Select your location below. If your location is not available you can still view the site by choosing global.
Image

Ellen Rasmussen

1. När började du spela innebandy och i vilket lag?
Jag började spela innebandy i IBF Backalirarna när jag var 8 år. Backalirarna slogs senare ihop med en annan förening och bildade Malmö FBC.


2. Varför valde du just innebandy?
Länge var fotbollen prio nummer ett för mig och det var också fotbollen som gjorde att jag började spela innebandy. Då nästan hela fotbollslaget också tränade innebandy så hakade jag på gänget. Men ju äldre man blir så måste man tyvärr välja en sport att satsa på och då valde jag bort fotbollen helt och lade all energi på innebandyn. Anledningen till att jag valde att satsa på innebandyn var för att det där gick bäst för laget och för mig personligen. Dessutom så vann vi mycket cuper och sådana upplevelser var väldigt roliga under ungdomsåren.


3. Hur länge har du spelat med Unihoc?
Det där var en svår fråga faktiskt... Jag minns inte riktigt vad jag spelade med för klubba de första ungdomsåren, men jag skulle tippa på att jag spelat med Unihoc i ungefär 10 år.


4. Vilken är din favoritklubba och blad? 
Min favvoklubba just nu är Textreme Feather Light, då den är lätt och jag får en jäkligt bra känsla. Jag spelar med ett vitt EPIC-blad som känns superbra. Viktigt för mig är att kunna få till en bra hook på bladet och det funkar perfekt på EPIC-bladet. 


5. Största ögonblicket i din karriär hittills?
VM-guldet 2017 i Bratislava är det största jag varit med om. Att vinna på straffar efter en jäkligt tight sudden death mot Finland gjorde VM-guldet till ett minne för livet. 


6. Vilken är enligt dig själv din största styrka som innebandyspelare?
Jag tycker att jag är en allround innebandyspelare


7. Vad gör du när du inte spelar innebandy?
Jag jobbar, tränar, umgås med familj, vänner och mina hundar Baloo och Doris. Jag tycker också om att resa och laga mat. 


Image
Image
Image
FÖDELSEDATUM 1996 02 12
NATIONALITET Sverige
LEFT/RIGHT Left
LAG Malmö FBC

MERITER
VM-guld x1
VM-guld Junior x1
Rookie of the year, SSL

Image
Image