Please select your location!
Select your location below. If your location is not available you can still view the site by choosing global.
Image

Otto Weidman

1. När började du spela innebandy och i vilket lag?
Jag började spela innebandy när jag var 4 år gammal i Wrigstad IBK i Småland.


2. Varför valde du just innebandy?
Fotbollen var större än innebandyn i mitt liv länge. Men tillslut blev det för mycket fotboll och jag kände att innebandy gick snabbare och det hände mycket mer på planen. Det här snabba spelet som är i innebandyn är det roligaste jag vet. 


3. Hur länge har du spelat med Unihoc?
Jag har spelat med Unihoc sedan 2014.


4. Vilken är din favoritklubba och blad?
Just nu är min favoriklubba Carbskin. Det är ett skaft som är lätt och det är vad jag söker efter. Till min Carbskin spelar jag med Replayer bladet. Jag tycker Replayer är väldigt allround, jag skjuter hyfsat bra med det samtidigt som det är lätt att dribbla och passa med. Det speglar min spelstil ganska bra. Det viktigaste av allt är att bladet är orange! Det har jag alltid spelat med.


5. Största ögonblicket i din karriär hittills?
Väldigt svår fråga. I juniorsammanhang så är det upplevelsen att få spela en VM-final och äran att vara kapten för ett landslag. Samtidigt är mina 3 SM-guld väldigt fina minnen. I seniorsammanhang så är det landslagsdebuten mot Finland, och mitt första landslagsmål i den matchen.


6. Vilken är enligt dig själv din största styrka som innebandyspelare?
Mina styrkor är speluppfattningen, teknik och passningsspel. Samt att jag försöker vara en ledare för laget och föregå med gott exempel.


7. Vad gör du när du inte spelar innebandy?
När jag inte spelar innebandy så jobbar jag delvis som säljare men även som innebandyinstruktör. Annars umgås jag med min sambo, tillbringar mycket tid på golfbanan och med vänner.

Image
Image
Image
FÖDELSEDATUM 14 04 1998
NATIONALITET Sverige
LEFT/RIGHT Left
LAG Jönköpings IK

MERITER
U19 VM-silver (som kapten) x1
U19 SM-guld x3
U19 SM-silver x1

Image
Image